Конзорциумот ARISE предводен од Белфаст Мет доби грант од 1,12 милиони евра од работната програма Хоризонт 2020: Градење на одржлива, климатски отпорна иднина: сигурна, чиста и ефикасна енергија, во рамките на повикот: зголемување на пазарната побарувачка на вештини за одржлива енергија во градежниот сектор.